hjemme hos: Guro


Familien til Guro har alle rommene i kjelleretasjen. Da de flyttet inn var så og si alle rom i huset hvite, “og jeg ville gjerne legge inn litt farge på barnerommet. Jeg ville at det skulle være et rom gutta følte eierskap til, som de kunne leke på sitt vis og også slappe av og sove godt på. Jeg er ikke spesielt interessert i design og interiør men synes det var kjekt å innrede rommet til barna etter hvordan jeg så for meg at de ville leke der inne.” sier Guro.

“Alle møblene er gjenbruk, noe fra jeg var lita og resten hentet gratis eller kjøpt via finn.no. vi har også lagt gymmatter fra Biltema på gulvet, da det er flisgulv som fort kan bli både kaldt og hardt. Disse mattene er litt tykkere enn barnemattene jeg har funnet – så jeg trosset sen kjipe sorte fargen og gikk for dem likevel.” sier Guro, som understreker at hun liker det praktiske. 

“Hva er du mest fornøyd med?” spør vi Guro. Hun svarer at det hun er aller mest fornøyd med selv er bok- og kosedyrhylla der barna har hver sin etasje av senga. “Her står det noen bøker i etasjen til 3-åringen, noe han synes er stor stas. Han vil gjerne plukke ut hvilke bøker som skal stå der, og ligger gjerne å blar litt i disse før han sovner. Noen ganger rekker han å sette dem tilbake før han sovner, men gjør han det ikke er det enkelt for oss å rydde dem dit så han finner dem igjen om morgenen. Det er også plass til kosedyra de gjerne vil ha med i senga uten at soveplassen bir overfylt med kosedyr” sier Guro.

Guro har funnet en praktisk og billig løsning for å holde det ryddig på barnerommet. “Jeg er også skikkelig fan av duplooppbevaringa med printet bilde av hva som ligger i hver skuff. Jakob er som regel nøye på hva som skal hvor når han rydder, og slik blir det også enkelt for ham å legge ting på plass når han er ferdig å leke med dem,” sier Guro. Bildene på veggene er kjøpt på tails.no og designet av Ane. Guro sier:  “Bildene fanger så mye av det fantastiske med å være barn, kreativiteten i utkledning, gleden i å plaske i vann – nydelige farger og en myk og leken strek!”

Guro forteller at det går helt fint at barna deler rom, og at de har gjort noen justeringer så alt skal passe. “Jakob har vært delaktig i valg av farger på rommet – men mor hadde allerede begrenset valgene noe. Rommet ble rask godkjent av begge to. Jakob: “OI MAMMA, SÅ FIIIIIINT”, Isak: ” oioioioioi” – Verdt alle maletimer!! Det er også fint å se/høre at gutta ofte vil ned å leke og slappe av på rommet, og at eldstemann vil ha med alle som kommer på besøk ned på rommet for å vise frem eller leke der.” sier Guro, og legger til at fargekoden er: Sjøsmaragd!

Guro sine topp tre plasser å kjøpe interiør-stæsj er:

1.Finn.no

2.Søstrene Grene

3.Ikea

 

Årets adventskalender!

Reklame | Forskerfabrikken

Årets mest spennende og lærerike adventskalender, kommer definitivt fra Forskerfabrikken.no. Denne kalenderen har 24 poser med spennende innehold som er like morsomme og interessante for store og små. 

Innholdet strekker seg fra morsomme eksperiment, til fascinerende gjenstander som trigger nysgjerrigheten. Det kan være alt fra slim som skifter farge, til petrisskåler som du skal bruke i eksperiment som du får i noen av de andre lukene. 

Dette er en kalender som samler familien, noe som jeg ser på som et stort pluss i adventstiden. Helt genialt for de som har søsken! 

På nettsiden til Forskerfabrikken.no, står det blant annet:

  • Utviklet for å vekke barns nysgjerrighet
  • Søsken kan dele på én kalender
  • 24 spennende nye aktiviteter og eksperimenter
  • Mer fokus på miljøvennlige løsninger
  • Pedagogisk forklaring til hver aktivitet
  • Passer for barn mellom 6-12 år
  • Snittpris ca 52 kr pr. pakke
     

“Forskerfabrikken vil gi barn fascinerende alternativer til digital underholdning gjennom praktiske aktiviteter. Å utforske sammen, utvikler barns sosiale ferdigheter og stimulerer kreative og vitenskapelige tanker.”

De har også et alternativ med 12 luker, slik at du kan åpne èn annenhver dag.

Jeg vet hvertfall at jeg kommer til å glede meg til hver luke, like mye som sønnen min og jeg elsker virkelig når læring blir til lek.